Image

Diligentia tecknar nytt kontrakt med Ica

Uthyrning Diligentia har tecknat ett tioårigt kontrakt med Ica om en 7 000 kvadratmeter stor Ica Maxi-butik i Masthusen i Västra Hamnen, Malmö.
Publicerad den 11 Juni 2012

Diligentia börjar nu bygga ett nytt konstorshus i Masthusen, med butiker i botten. Framför detta skapar man Masttorget, som en social träffpunkt med caféer, aktiviteter och butiker. Bland annat kommer Ica Maxis entré att flyttas till Masttorget, och blir då granne med Systembolaget, som öppnar hösten 2013.

- Vi pratar med flera andra aktörer som är sugna på att öppna verksamhet i vårt nya hus, bredvid Ica och Systembolaget. Planen är att kunna erbjuda full service runt torget, det vill säga att man ska både kunna handla det man behöver, äta något och umgås, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

Masthusen kommer som första stadsdel i Norden att certifieras enligt det internationella hållbarhetssystemet Breeam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige