Image

Diligentia satsar 300 miljoner i Väla

Bygg/Arkitektur Diligentia planerar att till hösten påbörja Väla 2, ytterligare 15 500 kvadratmeter handel, i Väla, Helsingborg.
Publicerad den 13 Februari 2013

Tanken är att ytterligare sex till åtta aktörer ska komplettera nuvarande Väla.

– Vi vill att basen blir livsmedel och hoppas kunna plocka in en helt ny typ av livsmedelsbutik, på 5.000 kvadratmeter. Just nu har vi inte tillstånd för det, men det är en planändring på gång. I övrigt har vi alla hyresgäster vi vill ha, så det känns mycket positivt, säger Niklas Blonér till Nytt från Öresund.

Målsättningen är att öppna under hösten 2014. Investeringen är värd cirka 350 miljoner. Parallellt med nybygget kommer man fortsätta med renoveringen och utvecklingen av Väla. Varuhuset har byggts till och är i dag 75 000 kvadratmeter stort. Den äldsta delen, från 1991 ska successivt få ett ansiktslyft.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige