Image
Bild: Skanska

Diligentia hyr ut till Arbetsgivarverket på Sveavägen 44

Uthyrning Från oktober 2014 blir Arbetsgivarverket en av hyresgästerna på Diligentias då nyombyggda och miljöklassade adress Sveavägen 44.
Publicerad den 8 November 2012
Sveavägen 44. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Sveavägen 44. Bild: Skanska.

Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. 70 personer arbetar för de 250 medlemsmyndigheter som styr och finansierar verksamheten.

Urvalsprocessen innan man slutligen bestämde sig för Sveavägen 44 har varit lång med många krav. Arbetsgivarverket kommer att flytta in på drygt 1 900 kvadratmeter, med väggar som kan flyttas vid behov istället för att behöva bygga om. Tunnelbaneuppgång precis intill kontoret möjliggör hållbart resande till jobbet med kommunala transportmedel.

- Nu när vi bygger om en av Stockholm citys största kontorsbyggnader är det effektivitet som gäller. Vår nya hyresgäst är en duktig kravställare, med en lång lista med kriterier som det nya kontoret ska uppfylla. Vi är glada att de valde en av Europas mest energieffektiva fastigheter, där vi nu minskar energianvändningen med 70 procent. Den minskningen motsvarar 900 dagliga tvåmilsresor med bil, det vill säga 900 personers pendling till och från arbetet, säger Markus Pfister, fastighetschef för Diligentias kontor.

Arbetsgivarverket blir grannar med, bland andra, e-handelsföretaget Klarna och ett nytt hotell, som Nobiskoncernen ska öppna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige