Image

Diligentia anlitar ESNY för The Corner House

Bygg/Arkitektur Diligentia uppför The Corner House på Adolf Fredriks Kyrkogata 3. Första inflyttning är planerad till årsskiftet 2015/2016 och bolaget har anlitat Eklund Stockholm New York för försäljningen av de 52 bostadsrätterna.
Publicerad den 8 December 2014
The Corner House. Bild: Ray Oranges
The Corner House.

I The Corner House varierar storleken på lägenheterna från 2-7 rum och kök. Penthousen i två etage kommer att ha terrass/balkong i tre väderstreck med fantastisk utsikt över bland annat Sveavägen 44:s takpark.

Huset är ritat av Wingårdhs Arkitekter och för att lyfta interiören till en ny internationell nivå, har man anlitat den New York-baserade inredningsdesignern Paris Forino.

- The Corner House både harmonierar med och knyter ihop kvarteret med kontorshuset Sveavägen 44 och hotellet Miss Clara by Nobis. Vi vill skapa en levande och inspirerande miljö med internationella inslag där boende möter hotell, kontor, shopping och matkultur, säger Liselotte Orest, projektchef på Diligentia.

Säljstart är planerad till våren 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige