Image
Bild: Higab

Det ska prägla Feskekôrka i framtiden

Bolag Higabs styrelse har tagit ett kompletterande beslut som innebär att befintliga verksamheter ska erbjudas möjlighet att flytta tillbaka till Feskekôrka.
Publicerad den 26 Oktober 2019

Styrelsen vill skapa förutsättningar för verksamhet med större bredd och en sammanflätning av restaurang, uteservering samt fisk- och skaldjursförsäljning.

– De handlare som vill kommer att få vara kvar. Vi förstår att handlarna verkligen brinner för Feskekôrka och hoppas att de vill vara med även i framtiden. Nu ser vi fram emot att göra Feskekôrka till en modern handels- och mötesplats, säger styrelseordförande Anders Sundberg.

– Vi måste självkritiskt konstatera att vi varit otydliga och därför oroat många göteborgare i onödan, fortsätter Anders Sundberg. Det handlar om att utveckla, absolut inte avveckla, fisk- och skaldjursverksamheten i Feskekôrka.

Bakgrunden är att Feskekôrka måste stänga för en nödvändig upprustning efter sommaren 2020.
– Det här är ett tillfälle att ta Feskekôrka in i framtiden, säger Higabs VD Christer Svärd. Higab vill se fler restauranger, uteservering och fisk- och skaldjursförsäljning på nya sätt. Längre öppettider så att det är liv och rörelse över fler av dygnets timmar. Samtidigt ska vi vårda göteborgarnas ikonbyggnad.

Förutsättningarna för handeln i Göteborgs innerstad har försämrats.
– För vår del innebär det att vi måste vässa oss och bli bättre, säger Christer Svärd. Feskekôrka ska vara en del av stadsutvecklingen och bli ett självklart centrum i Rosenlundsområdet där det hänt mycket positivt de senaste åren. För att Feskekôrka ska överleva på lång sikt tror vi att det måste in en eller flera aktörer som kan vara med och ta ett helhetsgrepp. De som finns där idag är duktiga entreprenörer och eldsjälar och oavsett vilken inriktningen blir, kommer de ha alla möjligheter att få en plats.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige