Image

Det här blir Sveriges högsta hyreshus

BYGG 24 våningar och 76 meter högt – Familjebostäders nya satsning blir det hittills högsta huset i Sverige som nyproducerats för hyresrätter. En helt ny silhuett kommer att skapas på Kungsholmens nordvästra del. Uppdraget att utföra projektet på totalentreprenad går till Värmdö Byggentreprenader AB.
Publicerad den 19 November 2008

Projektet består av två kvarter och omfattar totalt 314 lägenheter, fördelade på tre byggnader. De ligger placerade på Hornsbergs Strand, precis intill Ulvsundasjön på Kungsholmen i Stockholm.

Den mer spektakulära byggnaden är ett 24 våningar högt hus med 82 lägenheter, där speciellt de övre våningarna kommer att erbjuda unika vyer. De två andra byggnaderna är 6-8 våningar höga. Lägenhetsstorlekarna är från ett rum och kök på 40 kvadratmeter till fem rum och kök på 135 kvadratmeter.

– Detta projekt är det största och högsta som bolaget någonsin har gjort, säger Bosse Sundling, vd för Familjebostäder i Stockholm. Det blir fantastiskt roligt och stimulerande att bygga detta landmärke. Det innebär dessutom ett ordentligt tillskott på hyresrätter i Stockholms innerstad.

– Det är många som vill bo i Stockholm och varje ny bostad är ett välkommet tillskott. Därför är det mycket positivt att Familjebostäder bidrar till stadens utveckling genom att fortsätta att bygga nya hyresrätter, säger Joakim Larsson, styrelseordförande i Familjebostäder.

Första inflyttning till de nya bostäderna beräknas ske sommaren 2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige