Image

Det hade Weiss gjort som bostadsminister

Fastighetsmarknadsdagen Västerås Många i bygg- och fastighetsbranschen ser Veidekkes Lennart Weiss som landets mest lämpliga bostadsminister just nu. På Fastighetsmarknadsdagen i Västerås svarade han på frågan om vad han hade gjort som första åtgärd som bostadsminister.
Publicerad den 18 Maj 2016
Lennart Weiss. Bild: Nicklas Tollesson
Lennart Weiss.

Först gjorde Lennart Weiss – som har en socialdemokratisk bakgrund – klart för moderatorn Alexandra Pascalidou att han hade svarat nej om han hade fått frågan.

Men, hypotetiskt:
- Jag hade börjat med att skrota investeringsbidraget, det fyller ingen funktion. Istället hade jag lagt de pengarna på bostadsbidrag, som verkligen fyller en funktion.

- Sedan hade jag applicerat stora delar av det norska systemet på den svenska marknaden.

Lennart Weiss berättade att han och den förra bostadsministern Stefan Attefall i nästa vecka mer utförligt kommer att presentera en ny rapport med fyra övergripande åtgärder som kan lösa bostadskrisen. De fyra punkterna är inspirerade av den norska modellen:
# Subventionerat bosparande, etablera ett BFU – Bosparande För Ungdom.
# Startlån.
# Landsbygdslån.
# Nytt bostadsbidrag, som fungerar som ett omställningsstöd.

Weiss hade också ändrat skattesystemet.
- Det säger sig självt att man inte kan ha ett skattesystem som motarbetar folks vilja att flytta.

I samband med Lennart Weiss föredrag svarade seminariebesökarna på en mentometerfråga om den förre bostadsministern Mehmet Kaplans insats som bostadsminister. Drygt 95 procent tyckte att Kaplans insats var dålig. En person i lokalen tyckte att Kaplan gjorde en bra insats.

Weiss kommentar:
- Det måste ha varit ett feltryck.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY