Image
Alingsås.
Alingsås. Bild: Alingsås kommun

Derome utvecklar nytt bostadsområde i Alingsås

Bygg/Arkitektur Derome bygger fler bostäder i trästaden Alingsås och utvecklar det nya området Södra Stadsskogen med 250 hem. Främst bostadsrätter, men även radhus där alla har gemensamt att de byggs i trä.
Publicerad den 8 December 2020

Planerna fastställdes i och med förvärvet av Stadsskogsparken Fastighets AB vilket innebär att Derome är ny ägare till det markområde där bostäderna ska utvecklas. Detaljplanearbetet är påbörjat och målsättningen är att detaljplanen ska vara klar under 2022.
– Vi tycker det är fantastiskt roligt att utveckla Södra Stadsskogen som en ny attraktiv del i befintliga området Stadsskogen. I likhet med många andra städer finns det ett stort behov av nya bostäder och vår ambition är att skapa ett område som både vi och Alingsåsborna kan känna stor stolthet kring säger Peter Mossbrant, vd Derome Hus AB.

Derome har tidigare varit med och utvecklat grannområdet Stadsskogen som är placerat strax söder om Alingsås stadskärna. Naturnära och med närhet till sjön Gerdsken erbjuds ett lugnt och attraktivt boende med pendelavstånd till Göteborg.
– Stadsskogen är ett eftertraktat område och vi ser fram emot att på nytt vara en del i utvecklingen och arbeta nära kommunen. Bostäderna byggs i trä vilket är ett miljömässigt hållbart sätt att bygga på och som passar väl in i Alingsås strategi att utveckla träbyggandet säger Torbjörn Jennerhed, Regionchef bostadsutveckling inom Derome Hus.

Bygget av bostäderna sker i Deromes husfabriker vilket kommer minska antalet transporter och störningar för kringboende – samtidigt som det ger god kontroll på kvalitet, miljöprestanda och kostnader i produktionen. Derome är också bland de första i branschen att börja erbjuda klimatdeklarerade bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige