Image

Derome investerar 200 miljoner på industriellt byggande

Bygg/Arkitektur Derome fattat ett investeringsbeslut om 200 miljoner för att starta upp en volymfabrik för industriellt byggande.
Publicerad den 22 December 2015
Karl-Erik Andersson. Bild: Derome
Karl-Erik Andersson.

Som en av få aktörer på marknaden bygger Derome flervåningshus i trä och med en volymfabrik kommer man att kunna erbjuda lösningar med färdiga husmoduler, som byggs i fabrik och levereras färdiginredda för montering på plats. Byggsystemet är utvecklat av Derome för att skapa unika boenden med hög kvalitet till en rimlig kostnad.

- Vi tror starkt på den här satsningen, säger Karl-Erik Andersson, koncernchef för Derome.

- Det byggs mer i landet idag, men utmaningen är att nybyggda hyreslägenheter blir för dyra för de som inte är kapitalstarka. Genom att arbeta mer med industriellt byggande kan vi dra ned byggherrens kostnader och det gynnar i slutändan hyresgästen”.
Deromes eget förvaltningsbolag har i dagarna beslutat att bygga 200 nya hyreslägenheter per år.

- Med den nya volymfabriken kan vi erbjuda fler och billigare hyreslägenheter till våra hyresgäster. Nu gäller det att kommunerna kan erbjuda attraktiv mark till en rimlig peng, så att vi får möjlighet att verkställa”.

Planen är att den nya fabriken ska ligga i Halland, var är ännu inte beslutat.
- Vi utgår från att vi placerar den nya anläggningen i närheten av där vi idag redan är etablerade. Om det blir Varberg eller Kungsbacka beror på kommunernas möjligheter att erbjuda lämplig mark.

Den nya volymfabriken är ett av Deromes största investeringsbeslut hittills och fabriken beräknas ha en kapacitet på 600 enheter per år och skapa 100 nya arbetstillfällen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige