Image

Demonstration för allmännyttan

POLITIK Nu på måndag anordnar Hyresgästföreningen region Stockholm en stor demonstration mot utförsäljningen av 5200 allmännyttiga hyreslägenheter i Stockholms stad.
Publicerad den 17 Januari 2008


I mitten av december skrev vi här på FastighetsSverige om att Stockholms stad erbjuder 5200 kommunala lägenheter till försäljning. Det moderata bostads- och integrationsborgarrådet Kristina Alvendal kommenterade då planerna så här:

- Bostadsbolagen har fått ett tydligt uppdrag att aktivt förvalta sina bostäder. Det kan innebära köp, försäljning, ombyggnation eller nyproduktion. I det här fallet handlar det om försäljning, där vi också kan tänka oss att byta fastigheter med köparen. Under lång tid har tre av Sveriges största bostadsbolag haft köp- eller säljstopp beroende på styre i Stadshuset, det är inte ett seriöst sätt att förvalta fastigheter. De nya direktiven innebär ett bättre boende för hyresgästerna och en bättre förvaltning av stockholmarnas egendom.

Nu på måndag, klockan 18.00 framför Stockholms stadshus manifesteras ogillandet från Hyresgäströrelsen i form av en demonstration. Bland talarna märks Hyresgästföreningens regionordförande Terje Gunnarson och förbundsordförande Barbro Engman.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige