Image

Demonstration för allmännyttan

POLITIK Nu på måndag anordnar Hyresgästföreningen region Stockholm en stor demonstration mot utförsäljningen av 5200 allmännyttiga hyreslägenheter i Stockholms stad.
Publicerad den 17 Januari 2008


I mitten av december skrev vi här på FastighetsSverige om att Stockholms stad erbjuder 5200 kommunala lägenheter till försäljning. Det moderata bostads- och integrationsborgarrådet Kristina Alvendal kommenterade då planerna så här:

- Bostadsbolagen har fått ett tydligt uppdrag att aktivt förvalta sina bostäder. Det kan innebära köp, försäljning, ombyggnation eller nyproduktion. I det här fallet handlar det om försäljning, där vi också kan tänka oss att byta fastigheter med köparen. Under lång tid har tre av Sveriges största bostadsbolag haft köp- eller säljstopp beroende på styre i Stadshuset, det är inte ett seriöst sätt att förvalta fastigheter. De nya direktiven innebär ett bättre boende för hyresgästerna och en bättre förvaltning av stockholmarnas egendom.

Nu på måndag, klockan 18.00 framför Stockholms stadshus manifesteras ogillandet från Hyresgäströrelsen i form av en demonstration. Bland talarna märks Hyresgästföreningens regionordförande Terje Gunnarson och förbundsordförande Barbro Engman.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY