Image
Mercedes Lennartsson Anderås.
Mercedes Lennartsson Anderås. Bild: Vinge

Delphi värvar partner från Vinge i Göteborg

Karriär Mercedes Lennartsson Anderås, närmast från Vinge, ansluter som ny delägare med ansvar för att leda och utveckla Delphis obeståndsavdelning för västra Sverige.
Publicerad den 17 December 2020

– Delphi har av tradition alltid månat om hög kompetens parat med affärssinne men också med ett stort mått av integritet vilket under åren givit Delphi en mycket stark ställning inom insolvensrätten. Det är därför med glädje som jag lämnar över rodret till advokat Lennartsson Anderås, som jag är övertygad om är rätt person att förvalta och föra denna tradition vidare, säger advokat Hans L Bergqvist, konkursförvaltare och tidigare ansvarig för Göteborgskontorets obeståndsavdelning.

Mercedes Lennartsson Anderås kommer närmast från Advokatfirman Vinge och har stor erfarenhet av obestånd dels som konkursförvaltare men även med annan obeståndsrättslig rådgivning såsom omstruktureringar. Mercedes har även omfattande erfarenhet av fastighetsrelaterad juridik och anlitas regelbundet för både utvecklingsprojekt, transaktioner, lantmäterifrågor och hyresjuridik, av både lokala och internationella aktörer.

– Det är mycket glädjande att få välkomna Mercedes till oss. Mercedes har en gedigen erfarenhet och marknadens förtroende, men också en personlighet som perfekt matchar vår kultur och strävan mot en byrå med modernt och jämställt ledarskap. Vi ser fram emot att nu ytterligare kunna stärka vår kompetens och vår rådgivning, säger Annelie Liljeqvist, vd på Delphi i Göteborg.

– Jag ser fram emot att tillträda min nya tjänst och vara en del av att utveckla och bygga vidare på den fina verksamhet Delphi har. Vi har en spännande resa framför oss i en bransch som står inför stora förändringar och där är Delphi en byrå i framkant med tydliga framtidsvisioner, starkt och proaktivt kundfokus och med en nödvändig innovationsförmåga, säger Mercedes Lennartsson Anderås.

Även Elisabeth Werner på Delphis Malmökontor (specialiserad inom miljörätt och speciell fastighetsrätt) och Victoria Wall Stranch, (sedan 2018 vd för Delphi i Östergötland) har gått in som delägare.

– Vi är mycket glada över att välkomna Elisabeth, Mercedes och Victoria till delägarkretsen, tre väldigt uppskattade och skickliga rådgivare och medarbetare. Alla bidrar med en stark vilja att utveckla och driva byrån framåt, det är en värdefull förstärkning som är viktig för vår fortsatta resa. Det är förstås extra roligt att vi välkomnar tre kvinnor som delägare eftersom vi arbetar strukturerat för att jämna ut könsfördelningen på delägarnivå, säger Stefan Erhag, executive partner på Delphi.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige