Image

De vann Malmös stadsbyggnadspris

Event Malmös stadsbyggnadspris 2012 gick till Wihlborgs fastighet Media Evolution City på Dockan. Det var 30:e året som stadsbyggnadspriset delades ut.
Publicerad den 24 Augusti 2012

Wihlborgs projektledare för Media Evolution City Leif Svensson har arbetat tillsammans med arkitektfirman Juul Frost AS från Köpenhamn.

– Vi är naturligtvis jätteglada och stolta över utmärkelsen. Huset som inrymmer många företag i mediabranschen, ligger på Dockan och var tidigare en industrihall. Vi har byggt om- och till huset och tillsammans med arkitekterna lyckats skapa en spännande arbetsmiljö för Öresundsregionens mediekluster, säger Wihlborgs vd Anders Jarl.

– Vi är stolta över stadsdelen Dockan som vi tillsammans med JM och Peab har byggt upp. Vi har nu tre kontorshus på Dockan som vunnit Malmös Stadsbyggnadspris. År 2002 fick vi utmärkelsen för Tyréns kontorshus med fastighetsbeteckning ”Kranen 9” och 2011 för Region Skånes hus ”Skåneland 1”. Dessutom har vi tidigare varit nominerade för ombyggnaden av Ubåtshallen, även den på Dockan. 2009 fick JM stadsbyggnadspriset för sitt bostadshus Dockterrassen, säger Anders Jarl.

Utdrag ur kommitténs motivering:
”Byggnaden är ett exempel på en partiell ombyggnad där byggherren tillsammans med beställare och arkitekt på ett positivt sätt tagit tillvara den ursprungliga tegelfasaden mot Stora Varvsgatan och tillfört en helt ny skapelse mot gårdssidan och torrdockan. Den nya blir en stark kontrast mot den omgivande bebyggelsen men samtidigt en ny accent som sticker ut och vill annonsera det kreativa och innovativa som pågår innanför skalet.”

Kommittén för Årets Stadsbyggnadspris hade också nominerat bostadsprojektet Hammars Park med arkitekterna Fojab AB och Jais Arkitekter. Byggherre här är MKB Fastighets AB och JM.

Årets Gröna Lans gick till bostadshuset HSB Brf Hilda i Rosengård. Dessutom utdelades ett hedersomnämnande för bostadshuset vid Södra Promenaden 57 med familjen Sevelin-Eliasson som byggherrar och Kristina Orre som arkitekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige