Image

De tar över Mölndals centrum

Bygg NCC Property Development har tecknat ett samarbetsavtal med Mölndals stad kring utveckling av Mölndals centrum. Uppdraget omfattar cirka 35 000 kvadratmeter handel och ungefär 30 000 kvadratmeter bostäder, kontor på taken till handelsbyggnaderna samt ett nytt parkeringsdäck över spårvägsslingan.
Publicerad den 8 Mars 2012

NCC kommer tillsammans med Mölndals stad att arbeta fram ett detaljerat förslag till hur en ny och attraktiv stadskärna kan utvecklas.

NCC är ett av flera företag som har presenterat förslag till en ny stadskärna i Mölndals stad.

- Vi är stolta att vårt förslag valdes av Mölndals stad som det mest attraktiva och vi kommer nu att genomföra grundläggande undersökningar och analyser av hur Mölndals centrum kan utformas. NCC vill tillsammans med Mölndals stad utveckla ett centrum som är attraktivt för både boende och yrkesverksamma i området samt även för besökare, säger Manne Aronsson, regionchef på NCC Property Development.

Visionen är att skapa en attraktiv stadskärna med intensivt stadsliv genom en ökad känsla av stad, en blandning av kontor, handel och bostäder samt utveckla de offentliga stadsrummen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige