Göteborg 400+ 30 maj

De stora utvecklingsområdena

Ola Serneke, Sharam Rahi, Urban Hammarlund, Bjarne Fjellanger, Simon Wallqvist, Eva Tenow och Björn Marklund Ola Serneke, Sharam Rahi, Urban Hammarlund, Bjarne Fjellanger, Simon Wallqvist, Eva Tenow och Björn Marklund

Publicerad den 12 April 2017

Skicka till e-post

Göteborg 400+ Göteborgsregionen präglas av stora framtidsplaner. Hur går det i några utvalda spännande områden? Hur mycket är klart till jubiléet 2021 och hur överens är staden och byggherrarna?
Flera av de stora planerna presenteras på seminariet Göteborg 400+.
Anmäl er nu – den här veckan avslutas Boka Tidigt-erbjudandet!

Göteborg 400+ är ett renodlat framtidsseminarium, fokuserat på fastighetsmarknaden i Göteborgsregionen från 400-årsjubiléet 2021 och framåt.

Du anmäler dig till seminariet här. Vi har ett Boka Tidigt-erbjudande som gäller till och med den här veckan: Anmäl 4 personer från samma företag – betala för tre!

På seminariet kommer ett pass att ägnas åt stora stadsutvecklingsprojekt,som presenteras av en byggherre och en representant från stadsbyggnadskontoret.Hur ser planerna ut? Vad vill staden och byggarna? Hur mycket är klart till 2021?

# Centralenområdet - Urban Hammarlund, Jernhusen, och Simon Wallqvist, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret.
Centralenområdet i Göteborg är hjärtat i regionen. Jernhusen har storslagna planer med sitt Region City, som förvandlar Centralstationen till en ny hållbar stadsdel med blandat innehåll, rörlighet och möten i fokus. Ner mot älven planeras också flera stora projekt kring nya Hisingsbron.

# Forsåker – Bjarne Fjellanger, Mölndala och Björn Marklund, stadsbyggnadschef, Mölndal.
Det gamla Papyrusområdet i Mölndal ska bli en helt ny stadsdel med 3 000 bostäder och över 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler - samtidigt som delar av den gamla bruksmiljön bevaras. Förhoppningen är att stadsdelen ska bli självförsörjande på grön el, bland annat med hjälp av forsen som går genom området.

# Lindholmen – Ola Serneke, vd för Serneke Group och Eva Tenow, projektledare på stadsbyggnadskontoret.
På 20 år har Lindholmen förvandlats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs Silicon Valley. Om några år ska Nordens högsta hus stå här, mitt i den nya stadsdelen Karlastaden. Det planeras dessutom för linbanehållplats, mängder av nya bostäder och kontorsytor och en utveckling av campusområdet.


# Bergsjön – Sharam Rahi, vice vd, Balder
Som en kontrast till de stora visionära framtidsplanerna i de attraktiva områdena avslutas passet med Sharam Rahis vision av Bergsjön. En alltför stor del av Göteborg av utanförskapsområden med dåligt rykte. I skymundan arbetas det hårt med att förbättra de här områdena, under förutsättningar som ser helt annorlunda ut. Som ett led i jubileumssatsningen BoStad 2021 ska Balder bland annat bygga 160 bostäder - varav 70 radhus - i Bergsjön. Vad måste fastighetsägarna, politikerna och invånarna göra för att stadsdelen ska vara attraktiv i framtiden?

Bland de övriga talarna på Göteborg 400+ återfinns bland andra Kent Jackson, design partner på Skidmore, Owings & Merrill, världsledande arkitektbyrå inom skyskrapor, meteorologen Pär Holmgren och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson.

Se det preliminära programmet här.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSerneke Group AB på Branschguiden

Nästa generation entreprenadföretag
Serneke är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och har under de senaste åren varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Serneke erbjuder samma trygghet och kunskap som marknadsledarna, men med mer energi, ett större engagemang och ett modernare synsätt. Serneke är nästa generation entreprenadföretag.

Serneke har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer om Serneke Group AB på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Stockholms stadshus

De har sålt mest bostäder 2017/2018

Lista Den turbulenta bostadsmarknaden har dominerat branschen de senaste månaderna. I dag bjuder Fastighetssverige på en unik lista som visar vilka bolag som sålt mest bostäder under 2017/2018.


Lidjan: "Kommer att bli intressanta legala diskussioner"

Bolag Efter en skakig höst och vinter riktar Magnolia Bostads vd, Fredrik Lidjan, kritik mot bristande transparensen gällande markpriser.


Partnertext

Savills nya tjänst stärker hyresgästens position gentemot fastighetsägaren

Bolag Savills etablerar ett nytt affärsområde inom hyresgästrådgivning. Ambitionen är att bistå hyresgäster, såväl mindre som större bolag, i deras affärsrelationer med fastighetsägare. Som chef för det nya affärsområdet har Savills knutit till sig Anders Henningsson, en person med lång erfarenhet av liknande uppdrag på området.
Annons

"Vi vill vara en problemlösare åt bostadsutvecklarna"

Bolag Det skakar rejält på den svenska bostadsmarknaden, framför allt när det kommer till nyproduktion - vilket har öppnat upp möjligheter för opportunister att kliva in. Nu lanserar Nordic Property Investment en den första fonden som fokuserar på att dra vinning av en vikande marknad. För Fastighetssverige berättar vd:n Jesper Roslund om strategin, varför man inte vill klassas som enbart opportunistiska och när första förvärvet ska vara i hamn.


Brinova köper samhällsfastigheter i Karlskrona

Transaktioner Brinova köper fyra fastigheter i Karlskrona. Hyresgäst är bland annat Karlskrona kommun.


AL överträffar mål – och höjer utdelningen

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett starkt resultat för 2017 och överträffar samtliga finansiella mål.


SHH tar steget in i Linköping

Bostäder SHH Bostad har av Linköpings kommun tilldelats en markanvisning i Vikingstad, som är belägen cirka en mil utanför staden. Projektet är SHH:s första i Linköping.


Corem höjer utdelningen efter rekordresultat

Bolag Corem ökade sitt förvaltningsresultat med 32 procent under 2017 vilket ihop med fortsatt positiva värdeförändringar bidrog till ett mycket starkt resultat före skatt för bolaget.


NCC bygger innebandyarena i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC bygger Västerås nya arena för innebandy i området Rocklunda. Här finns även möjlighet till evenemang med plats för upp till 2 000 åskådare. Ordern från Rocklunda Fastigheter är värd 105 miljoner kronor.


Diös utvecklar och hyr ut i Luleå

Uthyrning Det digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb flyttar in i nya lokaler i galleriafastigheten Shopping i centrala Luleå.


ESS Campus börjar byggas i höst

Bygg/Arkitektur ESS Campus kommer i höst att börja byggas på ESS-området i Lund. European Spallation Source (ESS) har ingått ett långsiktigt hyresavtal med Skandrentingbolaget SKR Spallation. ESS Campus kommer att byggas av Skanska.


Lidl öppnar ny butik i Mora.

Lidl öppnar ny butik i Mora

Uthyrning Lidl Sverige har tecknat avtal med Rico Estate Development (RED) om en ny butik i Mora. Den nya butiken byggs utifrån Lidls hållbara butikskoncept och blir certifierad Breeam Excellent. Butiken beräknas öppna under hösten 2019.


Studentbacken bygger studentbostäder i Bromma

Bostäder SSM:s JV-bolag Studentbacken har tilldelats en markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma.


Forumgallerian ska växa med bostäder och fler butiker

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har fattat beslut om att anta detaljplanen för kvarteret Pantern där bland annat Forumgallerian ligger. Cirka 27 lägenheter, som kan ersätta kontor, och utrymmen för kontor, handel och restauranger kan skapas inom de byggnader som redan finns i kvarteret.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

"Det har varit en hektisk vecka"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Biljana Pehrsson har gjort? Varför ska hon inte till Mipim? Och hur kommer det sig att hon kan så mycket om Kungstornen? Det och mycket mer berättar Kungsledens vd i veckans Fredagsprofilen.


Efter jätteköpet – där vill Pandox växa 2018

Bolag Efter mångmiljardköpet i Storbrittannien vänder Pandox vd blicken mot sydligare breddgrader. Nu berättar Anders Nissen mer om vad som komma skall.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County

Förutsättningarna för fastighetsaffärer framöver

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County Ett splittrat Europa, Donald Trump, Nordkorea, internationell terrorism och så vidare. Hur påverkas Sveriges och Europas ekonomiska utveckling av oron i omvärlden? Och hur ser förutsättningarna för fastighetsaffärer ut framöver?
Branschens mötesplats i Jönköping den 19 april inleds med en analys över det världsekonomiska läget. För analysen står Swedbanks makroanalytiker Cathrine Danin.


Klövern köper för 1,9 miljarder i Köpenhamn

Transaktioner Köpet är Klöverns andra i Köpenhamn och omfattar en kontorsfastighet med Codan som ankarhyresgäst.


Kuylenstierna: "Jag har väldigt svårt att inte lägga mig i"

Karriär För Fastighetssverige berättar Joachim Kuylenstierna mer om hur det kommer sig att han nu axlar vd-rollen i Fastator på allvar, efter mer än ett år som tillförordnad.


Fastpartner fortsätter öka

Bolag Fastpartners rullande årliga förvaltningsresultat är nu uppe i cirka 725 MSEK (625). Motsvarande siffra för Q3-rapporten var 685 MSEK. Bolagets mål är att nå 950 MSEK i slutet av 2020. Utdelningen höjs till 4,30 kr (4,00).


Lanserar fond för nya osålda bostadsrätter

Bolag Efter godkännande från Finansinspektionen lanserar Nordic Property Investment nu NPI Residential Fund 1. Idén bakom fonden är att förvärva kluster av nyproducerade, osålda bostadsrätter och hyra ut dem långsiktigt för att sälja av när marknaden återhämtat sig.