Image
Ola Serneke, Sharam Rahi, Urban Hammarlund, Bjarne Fjellanger, Simon Wallqvist, Eva Tenow och Björn Marklund
Ola Serneke, Sharam Rahi, Urban Hammarlund, Bjarne Fjellanger, Simon Wallqvist, Eva Tenow och Björn Marklund

De stora utvecklingsområdena

Göteborg 400+ Göteborgsregionen präglas av stora framtidsplaner. Hur går det i några utvalda spännande områden? Hur mycket är klart till jubiléet 2021 och hur överens är staden och byggherrarna? Flera av de stora planerna presenteras på seminariet Göteborg 400+. Anmäl er nu – den här veckan avslutas Boka Tidigt-erbjudandet!
Publicerad den 12 April 2017

Göteborg 400+ är ett renodlat framtidsseminarium, fokuserat på fastighetsmarknaden i Göteborgsregionen från 400-årsjubiléet 2021 och framåt.

Du anmäler dig till seminariet här. Vi har ett Boka Tidigt-erbjudande som gäller till och med den här veckan: Anmäl 4 personer från samma företag – betala för tre!

På seminariet kommer ett pass att ägnas åt stora stadsutvecklingsprojekt,som presenteras av en byggherre och en representant från stadsbyggnadskontoret.Hur ser planerna ut? Vad vill staden och byggarna? Hur mycket är klart till 2021?

# Centralenområdet - Urban Hammarlund, Jernhusen, och Simon Wallqvist, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret.
Centralenområdet i Göteborg är hjärtat i regionen. Jernhusen har storslagna planer med sitt Region City, som förvandlar Centralstationen till en ny hållbar stadsdel med blandat innehåll, rörlighet och möten i fokus. Ner mot älven planeras också flera stora projekt kring nya Hisingsbron.

# Forsåker – Bjarne Fjellanger, Mölndala och Björn Marklund, stadsbyggnadschef, Mölndal.
Det gamla Papyrusområdet i Mölndal ska bli en helt ny stadsdel med 3 000 bostäder och över 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler - samtidigt som delar av den gamla bruksmiljön bevaras. Förhoppningen är att stadsdelen ska bli självförsörjande på grön el, bland annat med hjälp av forsen som går genom området.

# Lindholmen – Ola Serneke, vd för Serneke Group och Eva Tenow, projektledare på stadsbyggnadskontoret.
På 20 år har Lindholmen förvandlats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs Silicon Valley. Om några år ska Nordens högsta hus stå här, mitt i den nya stadsdelen Karlastaden. Det planeras dessutom för linbanehållplats, mängder av nya bostäder och kontorsytor och en utveckling av campusområdet.


# Bergsjön – Sharam Rahi, vice vd, Balder
Som en kontrast till de stora visionära framtidsplanerna i de attraktiva områdena avslutas passet med Sharam Rahis vision av Bergsjön. En alltför stor del av Göteborg av utanförskapsområden med dåligt rykte. I skymundan arbetas det hårt med att förbättra de här områdena, under förutsättningar som ser helt annorlunda ut. Som ett led i jubileumssatsningen BoStad 2021 ska Balder bland annat bygga 160 bostäder - varav 70 radhus - i Bergsjön. Vad måste fastighetsägarna, politikerna och invånarna göra för att stadsdelen ska vara attraktiv i framtiden?

Bland de övriga talarna på Göteborg 400+ återfinns bland andra Kent Jackson, design partner på Skidmore, Owings & Merrill, världsledande arkitektbyrå inom skyskrapor, meteorologen Pär Holmgren och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson.

Se det preliminära programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige