Image

De ska utveckla Forsåker-området i Mölndal

Bygg/Arkitektur Sex företag bildar, tillsammans med kommunala Mölndala, ett konsortium som ska stå för utvecklingen av Forsåker-området i Mölndal.
Publicerad den 3 Maj 2013

Aspelin Ramm, Byggvesta, Peab, Trollängen, Veidekke och Wallenstam har erbjudits och accepterat att medverka i det konsortium som bildas för planering, utveckling och exploatering av Forsåkersområdet – gamla Papyrus – i centrala Mölndal.

Utöver den tilldelning av byggrätter dessa företag får, behåller Mölndala Fastighets AB cirka 20 procent av alla byggrätter. Mölndalsbostäder AB kommer att i samarbete med Mölndala ansvara för planering och exploatering av del av dessa. Övriga kan fördelas till mindre företag när planarbetet är färdigt.

Ambitionen i exploateringsområdet, som omfattar hela Papyrus gamla fabriksområde, är att skapa över 2 000 lägenheter och omkring 100 000 kvadratmeter verksamhetslokaler.

Wallenstam planerar bygga cirka 450 lägenheter med planerad första byggstart 2016.

- Det här är ett fantastiskt intressant och spännande projekt som vi är stolta över att få medverka i. Vi ser fram emot att tillsammans med övriga i konsoritet bidra till en positiv stadsutvecklingen av centrala Mölndal. Vi har med oss goda erfarenheter, från bland annat Kvillebäcken, som vi nu kan utveckla ytterligare, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Nu påbörjas parallella uppdrag för områdets exploatering, form och identitet. I augusti 2014 beräknas detaljplanen starta för att därefter följas av en byggstart 2016.

- Detta projekt är helt i linje med vår ambition att bidra med många nya hyresrätter i Göteborgsregionen. I Forsåker ser vi bruksmiljön, historien och de unika förutsättningarna på plats som en stadsväv och bra utgångspunkt i arbetet med att skapa en attraktiv och fungerande blandstad. Vi planerar för såväl hyresrätter som bostadsrätter som är både yt- och klimatsmarta, säger Thomas Dahl.

Dagens beslut i kommunstyrelsen innebär att projektet nu är ett steg närmare planering och byggstart. Beslutet är dock avhängigt av positivt beslut i kommunfullmäktige den 22 maj.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige