Image

De öppnar i Port 73 i augusti

Uthyrning I slutet av augusti invigs en nybyggd del av Atrium Ljungbergs Port 73 i Haninge. De 10 000 kvadratmeterna är fullt uthyrda till nio olika hyresgäster.
Publicerad den 24 Juni 2013
Tredje etappen av Port 73 i Haninge invigs i augusti. Bild: Atrium Ljungberg
Tredje etappen av Port 73 i Haninge invigs i augusti.

Den 28 augusti invigs den tredje etappen av Port 73 och flera nya verksamheter kommer att adderas till handelsplatsen. I den nybyggda delen öppnar Willys en stor dagligvarubutik. Den kompletteras med det internationella storföretaget Picards utbud av fryst mat och av Mickes Fisk, en lokal fisk- och delikatessbutik. Dessutom är det klart att fyra olika restaurang- och kafékoncept slår upp sina portar; restaurangkedjan Chop Chop med asiatiskt kök, den Norrlandsbaserade hamburgerkedjan Big Boy, det italienska konceptet Al Forno med pizza och pasta samt kafékedjan Waynes Coffee. På övre plan öppnar modeföretaget Lager 157 som valt Port 73 som sin första etablering i Stockholm och vid årsskiftet invigs Nordic Wellness med gym och friskvård på samma plan.

– Det är väldigt roligt att vi i rådande konjunktur kan presentera ett så starkt och spännande innehåll inför öppningen den 28 augusti. Det brukar ta lite tid att sätta en ny handelsplats på kartan, men Port 73 har haft en bra utveckling sedan start och både konsumenter och hyresgäster har på kort tid upptäckt platsen. Nu har vi breddat utbudet ytterligare för de 175 000 invånarna som bor i Haninge, Tyresö och i fritidshus i skärgården. Och vi kan erbjuda en rationell handelsdestination för de cirka 50 000 bilister som varje dygn passerar på Nynäsvägen, säger Peter Svanberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs ambition är sedan byggstarten 2009 att utveckla Port 73 till sin femte stora regionala handelsplats såsom Sickla Köpkvarter i Nacka, Farsta Centrum i Stockholm, Gränby Centrum i Uppsala och Mobilia i Malmö. När den nya delen öppnar efter sommaren kommer Port 73 bestå av ett fyrtiotal olika butiker, restauranger och serviceverksamheter på en total area om cirka 37 000 kvadratmeter.

- Nu har vi kommit en bra bit på väg och det finns stora möjligheter att göra mer. Den här delen av Stockholm växer kraftigt och platsen för Port 73 i korsningen mellan Nynäsvägen och Gudöbroleden har ett strategiskt läge och är ett viktigt nav i södra Storstockholm, säger Peter Svanberg.

- Vi planerar för att stegvis fortsätta utveckla Port 73 med ytterligare handel. Ambitionen är också att addera inslag av kultur, attraktioner och eventuellt bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige