Image

De köpte kursade Omniagruppen

Bolag I slutet av maj kunde Fastighetssverige berätta att konsultbolaget Omniagruppen begärts i konkurs. Nu står det klart att konsultbolaget Sydfast köpt före detta Omniagruppen.
Publicerad den 29 Augusti 2012
Peter Östergren. Bild: Omniagruppen. Bild: Omniagruppen
Peter Östergren. Bild: Omniagruppen. Henrik Gustafsson. Bild: Sydfastgruppen. Bild: Sydfast
Henrik Gustafsson. Bild: Sydfastgruppen.

Förvaltningsdelen av konsultbolaget Omniagruppen begärdes i maj i konkurs. En av anledningarna var att kunderna inte lyckas få finansiering till sina projekt.
- Det är inte särskilt roligt det här. Problemet är dels att vi inte får betalt av våra kunder, sa vd:n och grundaren Peter Östergren till Fastighetssverige då.

Köpare av före detta Omniagruppen blev Roger Sundberg och Henrik Gustafsson genom Sydfastgruppen samt Matthias Shilke genom Fortima AB och de ska nu driva vidare verksamheten inom sitt bolag Sydfastgruppen.
- Vi såg en möjlighet att komma i kontakt med bra personal och bredda oss ytterligare. Vi hade planer på att starta upp ekonomisk förvaltning och genom den här möjligheten kom vi i gång direkt, säger Henrik Gustafsson, vd på Sydfastgruppen.
De flesta anställda inklusive Jan Hallqvist, kommersiell chef, har gått över till Sydfastgruppen. Peter Östergren som grundade Omniagruppen driver egen verksamhet vidare och förvaltar nu enbart egna fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige