Image
Karlatornet blir namnet på Sernekes skyskrapa på Lindholmen.
Karlatornet blir namnet på Sernekes skyskrapa på Lindholmen. Bild: Serneke

De får sälja lägenheterna i Sernekes Karlatornet

Bygg/Arkitektur Sernekes skyskrapa på Lindholmen i Göteborg får namnet Karlatornet. Serneke har nu valt ut de mäklare som ska börja sälja lägenheterna: ESNY (Eklund Stockholm New York) och Nytt Hem.
Publicerad den 26 Juni 2015

Namnet Karlatornet relaterar till området, Karlavagnsplatsen, och den nya stadsdelen där tornet kommer att bli det stora landmärket.

Karlatornet kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna.

- Bostäderna börjar först på våning tolv och även de lägenheter som är placerade här kommer att få en fantastisk utsikt, säger Kristina Börjesson, projektutvecklare på Serneke.

Prisbilden kommer att se ut som den gör på Eriksberg i dagsläget.

– I och med att lägenheterna varierar i storlek och pris är det väldigt många kundgrupper som hört av sig. Det är allt från personer som säljer sitt hus och vill flytta in till centrum, stadsbor som vill byta lägenhet och personer som vill ha en stor lägenhet för hela familjen.

– Det som lockar är utsikten och läget med närheten till vattnet och centrum, enligt de fokusgrupper vi arbetat med. Dessutom ger hotellet och lobbyn en extra komfort som många är ute efter, säger Kristina Börjesson.

Flera hundra namn sägs redan finnas på intresselistan innan man ens aktivt börjat ta in intresseanmälningar.

De mäklare som anlitats för att nu börja sälja lägenheterna är ESNY, Eklund Stockholm New York och Nytt Hem. De två mäklarna valdes, förutom för sin expertis, för det stora engagemang och den entusiasm de visar för projektet.

– Vi har fört diskussioner med en rad mäklare men valt ut dessa två för deras stora erfarenhet av att sälja de typer av objekt vi har här. Det är en stor bredd av lägenheter som ska säljas. ESNY är experter på exklusiva bostäder och Nytt Hem är experter på nyproduktion, säger Kristina Börjesson.

- Båda säljer mycket nyproduktion och kompletterar varandra med erfarenhet från liknande projekt i både New York och Sverige.

Hela området, Karlavagnsplatsen, kommer att bestå av hela tio kvarter och totalt planeras cirka 2 000 äldre, studentlägenheter, vanliga hyreslägenheter och bostadsrätter. Det blir även kontorslokaler och kommersiella ytor med exempelvis restauranger och butiker.

– Vi planerar också för skollokaler samt service i form av exempelvis vårdcentral, tandläkare och apotek. Vi vill skapa en blandstad som lever hela dygnet, alla dagar, förklarar Kristina Börjesson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige