Image

De får sälja Kungsbrohuset

Transaktioner Kungsbrohuset vid Stockholms centralstation är nu till salu. Jernhusen har gett Leimdörfer försäljningsuppdraget.
Publicerad den 17 Februari 2012

– Vi har uppnått vårt mål att skapa ett attraktivt, miljösmart kontorshus som också gör det enklare för fler att resa kollektivt. En försäljning av Kungsbrohuset ger oss resurser att fortsätta utveckla hela stationsområdet och genomföra andra projekt som bidrar till en effektivare transportsektor, säger Kerstin Gillsbro, vd på Jernhusen.

- Vår ambition för centralstationsområdet är att överdäcka bangården och där skapa en helt ny station som kan möta framtidens resande men också en blandad stadsmiljö som lever dygnet runt.

När räknar ni med att försäljningen är klar?

- Vi har inte satt något måldatum. Processen får ta den tid den tar.

Det 13 våningar höga Kungsbrohuset innehåller 26 400 kvadratmeter uthyrningsbar lokalarea och erbjuder även en takterrass med milsvid utsikt över Stockholm. Huset är fullt uthyrt och Schibstedkoncernen, som samlat flera av sina redaktioner i Kungsbrohuset, är största hyresgäst.

Kungsbrohuset är trippelt miljöklassat – det uppnår nivå guld i klassningen Miljöbyggnad och är även klassat enligt Green Building och P-märkning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige