Image
Akademiska Hus har beslutat sig för att sälja Campus Konradsberg. PWC har fått i uppdrag att hålla i försäljningen.
Akademiska Hus har beslutat sig för att sälja Campus Konradsberg. PWC har fått i uppdrag att hålla i försäljningen. Bild: Bergslasgbild

De får sälja Campus Konradsberg

Transaktioner Akademiska Hus har bestämt sig för att sälja Campus Konradsberg om 49 000 kvadratmeter. PWC får säljuppdraget.
Publicerad den 4 Februari 2014

– Vi är glada att ha fått uppdraget av Akademiska Hus. Campus Konradsberg fyller ett stort behov av utbildningslokaler i ett expansivt Stockholm och vi räknar med stort intresse från långsiktiga investerare säger Johan Björk, projektansvarig inom PWC.

Campus Konradsberg som omfattar cirka 49 000 kvadratmeter är nu åter fullt uthyrt efter att Specialpedagogiska myndigheten och Stockholm Stad nyligen tecknat långa avtal på återstående delar. Området är i gott skick efter en genomgripande upprustning och anpassning i början av 2000-talet. Det finns fortsatt möjlighet att utveckla området men med den nya profilen ligger området utanför Akademiska Hus kärninnehav varför en försäljning inletts.

– Marknadens intresse för samhällsfastigheter har förstärkts de senaste åren och med Campus Konradsbergs utmärkta läge kommer den passa även andra investerare som söker låg risk, säger Robert Fonovich, partner och ansvarig för Real Estate inom PWC.

Försäljningsprocessen förväntas kunna avslutas till halvårsskiftet med tillträde under hösten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige