Image

De får förvalta Hemfosas bestånd

Bolag ISS stärker sin position som en av Sveriges bredaste företag inom fastighetstjänster och tecknar ett avtal med transaktionsintensiva Hemfosa Fastigheter i Stockholm. Uppdraget omfattar driftteknisk- och ekonomisk förvaltning av företagets växande bestånd i Sverige.
Publicerad den 4 Februari 2011
Ola Gunnarsson. Foto: ISS. Bild: ISS
Ola Gunnarsson. Foto: ISS.

ISS har samarbetat med Hemfosa Fastigheter under drygt ett år. Nu stärker man samarbetet ytterligare och tecknar ett treårsavtal gällande driftteknisk- och ekonomisk förvaltning av företagets drygt 300 000 kvadratmeter kommersiella och publika fastighetsbestånd i Sverige.

– Vi är stolta över att det nyetablerade och snabbväxande företaget Hemfosa väljer att lägga förvaltningsuppdrag hos oss. Det visar att vi är attraktiva på marknaden och att vi med vår kunskap och engagemang blir en långsiktig partner som kan bidra till en lönsam tillväxt för Hemfosa, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef på ISS.

Hemfosa Fastigheter grundades 2009 och specialiserar sig på att äga, förvalta och handla med fastigheter i Sverige. Just nu är de en av de mest transaktionsintensiva aktörerna på marknaden, vilket innebär ökade behov av effektiv fastighetsförvaltning.

– Vi är mycket nöjda med ISS som förvaltningspartner och med det förnyade samarbetet ser vi möjligheter att med en ansvarsfull och klok förvaltning kunna växa ytterligare, säger Mikael Weiland, förvaltningschef på Hemfosa.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige