Image

De får bygga för Domstolsverket

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Domstolsverket om att bygga nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna. I samband med kontraktsskrivandet överförs kontraktet från Domstolsverket till Vacse. Kontraktet är värt cirka 420 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Oktober 2017
Domstolsverket får nya lokaler i Sollentuna. Bild: ON Arkitekter
Domstolsverket får nya lokaler i Sollentuna.

Den nya byggnaden, som kommer att innehålla domstolslokaler samt kontor och kommersiella lokaler, sammankopplas med befintliga Attunda Tingsrätt. Projektet omfattar en bruttoyta på cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på 15 våningsplan.

Byggnaden ska inrymma förhandlingssalar, säkerhetssalar, utbildningslokaler samt arbetsplatser. I markplan planeras för publika verksamheter såsom butiker och café medan de översta våningsplanen kommer att bli kontorslokaler för andra hyresgäster.

– Vi är glada över förtroendet att bygga detta nya landmärke i Sollentuna. Färgskrapan är en spännande byggnad med höga krav på säkerhet och hållbarhet.  Stor vikt kommer också att läggas vid arkitekturen som ska göra denna byggnad till ett fint inslag i Sollentunas stadsbild, säger Christoffer Järkeborn, distriktschef, Skanska Sverige.

Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt Breeam, nivå Excellent.

Byggstart sker under fjärde kvartalet 2017 med planerat färdigställande till våren 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige