Image
DB Schenker etablerar verksamhet i Södertälje.
DB Schenker etablerar verksamhet i Södertälje. Bild: Liljewall Arkitekter

DB Schenker etablerar verksamhet i Södertälje

Uthyrning Det internationella logistikföretaget DB Schenker väljer Södertälje när de ska etablera transport- och logistikverksamhet i södra Stockholmsområdet. Ett intentionsavtal har ingåtts mellan DB Schenker och Södertälje kommun i syfte att fastställa företagets etablering i det växande logistikområdet Stockholm syd/Almnäs. Detta är den första stora logistiketableringen i området med en omfattning om tio hektar.
Publicerad den 12 September 2019

– Just nu arbetar vi för fullt med att få klart detaljplanen för området, så att DB Schenker kan söka bygglov och påbörja byggstart, säger Sune Eriksson, huvudprojektledare för Almnäs/Stockholm syd på Södertälje kommun. Under hösten avser vi också att teckna ett köpeavtal.

Stockholm syd/Almnäs är ett av de största företagsområdena i Stockholmsregionen med ett strategiskt läge i närheten av Svealandsbanan och stambanan, Södertälje hamn, Stockholm Skavsta airport och E4/E20. Det strategiska läget har varit avgörande för DB Schenker:
– Södertälje har ett oerhört bra läge för en logistikanläggning, säger press- och informationsansvarig Pierre Olsson på Schenker. Vi har gott om kunder söder om Stockholm och i norra Södermanland som vi nu kan erbjuda en bättre service genom att kunna leverera tidigare på dagen och hämta senare på eftermiddagen.

Omfattningen av DB Schenkers etablering inkluderar en anläggning på 14 400 kvadratmeter som består av kontor och terminalyta för hantering av såväl gods som paket från och till leverantörer över hela världen. Distrikt Södertälje planeras att bli DB Schenkers 24:e distrikt i Sverige – och deras tredje största. Bara Stockholm och Göteborg är större när det gäller gods- och paketvolymer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige