Image

Datscha lanserar bolagsaffärer

Bolag Datscha erbjuder från och med idag information om bolagsaffärer i fastighetssektorn som ett komplement till den omfattande fastighetsinformation som bolaget tillhandahåller i sitt nuvarande tjänsteutbud.
Publicerad den 13 Juni 2013
Jacob Philipson. Bild: Datscha
Jacob Philipson.

Ambitionen är att fylla det tomrum som finns vad avser information om de kommersiella fastighetstransaktioner som inte sker via lagfart, utan som är en del av en bolagsaffär.

En utmaning under många år på den svenska fastighetsmarknaden har varit den stigande andelen fastighetsaffärer som sker via att man säljer bolaget, eller andelar, som äger fastigheten istället för en klassisk så kallad lagfartsändring. Detta har inneburit att en stor andel transaktioner har saknats.

- Det finns en stor efterfrågan på information kring bolagsaffärer då fastighetstransaktioner vanligen och i ökande grad sker via bolag. Det har hittills inte funnits någon leverantör med fokus på Sverige. Den nya tjänsten kommer att förenkla och effektivisera arbetet för väldigt många aktörer på fastighetsmarknaden, säger Datschas vd Jacob Philipson.

För att erhålla rätt kvalité och bredd av information har Datscha ingått samarbete med Real Capital Analytics (RCA), Forum Fastighetsekonomi samt Newsec. Detta innebär att den nya tjänsten kommer att innefatta betydande transaktionshistorik och ha tillgång till marknadens bästa kompetens och stöd för framtida transaktionsanalyser.

- Vi har testkört tjänsten och bearbetat synpunkter från ett 20-tal kunder under andra kvartalet, och det är nu dags för lansering. Vår vision är att göra Sveriges kommersiella fastighetsmarknad så transparent som möjlig, säger Datschas vd Jacob Philipson.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige