Image

Dan Vähä ny fastighetschef i Umeå

Karriär Dan Vähä kommer att bli Umeå kommuns nya fastighetschef. Han arbetar sedan 2013 som administrativ chef för Umeå 2014 – Europas kulturhuvudstad.
Publicerad den 17 April 2014
Dan Vähä. Bild: Umeå kommun
Dan Vähä.

Tidigare har Dan Vähä bland annat varit kommunchef i Nordmaling och före det biträdande samhällsbyggnadsdirektör på Umeå kommun, som bland annat innefattade Fastighet.

Han börjar uppdraget som fastighetschef den 1 maj på 50 procent, för att efter semesterperioden trappa upp till heltid så snart som möjligt.

- Det finns stora utmaningar för Fastighet att i en expansiv stad leverera ändamålsenliga lokaler för kommunens verksamheter både i renovering och nyproduktion till konkurrenskraftiga priser på en just nu het byggmarknad. Men det känns stimulerande att få förtroendet att leda den här verksamheten och återknyta kontakten med de kompetenta medarbetarna på Fastighet, säger Dan Vähä.

Umeå kommun Fastighet förvaltar 967 000 kvadratmeter skolor, servicehem och fritidslokaler med mera. Fastighet har cirka 90 medarbetare med uppdraget att anskaffa, förvalta och även avveckla lokaler för kommunala verksamheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige