Image
Dan Olofsson och Percy Nilsson.
Dan Olofsson och Percy Nilsson. Bild: News Öresund/Creative commons

Dan Olofsson och Percy Nilsson åtalas för insideraffärer i Victoria Park

Sverige Under torsdagen väcktes åtal mot sammanlagt 14 personer för totalt 27 brottsmisstankar i ett omfattande ärende om misstänkt grovt insiderbrott.
Publicerad den 31 Juli 2020

Förundersökningsledare i ärendet är chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare.

Brottsmisstankarna är kopplade till aktiehandel i dels det danska telekombolaget TDC i december 2017-februari 2018, dels det Malmöbaserade fastighetsbolaget Victoria Park i mars-maj 2018. Under de aktuella perioderna fanns uppköpserbjudanden på de aktuella bolagen som inte var kända för marknaden. Flera av de åtalade personerna misstänks för insiderbrott kopplade till bägge bolagen.

Dan Olofsson och Percy Nilsson är två av de personer som är åtalade, misstänkta för insiderbrott i samband med Vonovias bud på Victoria Park.

Dan Olofsson ska, enligt åtalet, ha röjt insiderinformation till Nilsson som därefter köpte aktier i Victoria Park innan Vonovias bud. Ett bud som lades strax efter Starwoods initiala bud.

– Det har varit en omfattande utredning med många misstänkta och jag gör den bedömningen att fällande domar kan förväntas utifrån den bevisning som har säkrats under utredningens gång, säger chefsåklagare Thomas Langrot vid EBM:s Finansmarknadskammare.

I dag kontrollerar den tyska fastighetsjätten Vonovia Victoria Park och Hemblas fastighetsbestånd i Sverige. Vd för de båda bolagen är Per Ekelund.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY