Image
David Dahlgren slår till i Skara.
David Dahlgren slår till i Skara. Bild: Skara kommun/Gladsheim

Dahlgren gör första förvärvet i nya bolaget

Transaktioner Gladsheim har förvärvat ett bostadsbestånd med 325 lägenheter i Skara. En mindre del av beståndet är beläget i Töreboda. Direktavkastningen bedöms uppgå till 5,3 procent. Tillträde har skett.
Publicerad den 21 Maj 2019

Förvärvet har skett i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 215 miljoner kronor. Beståndet omfattar 25.089 kvadratmeter och består till 91 procent av välskötta bostäder i bästa centrumläge. Säljare är Nostrorum AB.

– Förvärvet är Gladsheims första sedan starten i mars och passar vår affärsinriktning perfekt. Fastigheterna är i bra tekniskt skick, har bästa läge i stan och med goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna och lägenheterna. Genom vår renoveringsmetodik kommer Gladsheim också kunna erbjuda trevliga lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim och tidigare Amasten-vd.

– Både Skara och Töreboda är ekonomiskt välmående orter med både motorvägs- och tågförbindelse i en spännande tillväxtregion. Närheten till Skövde med högskolan och pendlingsmöjligheter till både Jönköping, Örebro och Göteborg är andra viktiga faktorer som gör att fastigheterna passar Gladsheims strategi.

– Vi arbetar med ytterligare förvärv som vi räknar med att genomföra före halvårsskiftet, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Skeppsbron Skatt. Säljarens rådgivare var Panreal och Werks Advokatbyrå.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige