Image
Croisette får uthyrningsuppdrag av Södervidden.
Croisette får uthyrningsuppdrag av Södervidden. Bild: Croisette

Croisette får uthyrningsuppdrag av Södervidden

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har under en tid arbetat med uthyrningsuppdraget för 90 000 kvadratmeter byggklar mark i Åstorp utanför Helsingborg. Fastighetsägare är Södervidden Fastigheter.
Publicerad den 2 April 2020

Fastigheten ligger i direkt anslutning till där E4 och E6 möts och fastighetsägarens plan är att bygga en ny lager- och logistikfastighet. Detaljplanen tillåter en byggnation av cirka 45 000 kvadratmeter höglager i bästa möjliga logistik- och skyltläge varav en tredjedel planeras bli cirka 20 meter högt. Ett flertal aktörer har visat intresse och hälften av ytan är reserverad. Enligt tidplanen beräknas projektet stå färdigt under hösten 2021.
–Vi är glada över den här möjligheten i ett läge där Helsingborgsregionen klättrat upp som ett av de mest betydelsefulla logistiklägena i Sverige, säger Rudolf Tornerhjelm, styrelseordförande i Södervidden Fastigheter.
–Då utbudet av mark för nybyggnation av större logistiketableringar i närområdet är mycket begränsat är jag inte förvånad över det stora intresset. Byggnationen i Åstorp är ett välbehövligt tillskott på den skånska logistikmarknaden. Vi ser med spänning framemot vad vi och fastighetsägaren fortsatt kan åstadkomma tillsammans, säger Peter Bergquist, Head of Leasing, Croisette Real Estate Partner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige