Image
Kvarteret Skridskon.
Kvarteret Skridskon. Bild: Credentia

Credentia köper för att bygga hyresrätter i Norrtälje

Transaktioner Credentia köper fastigheten Kvarteret Skridskon i Norrtälje av Greta Bostäder AB (Gar-Bo Försäkring AB). På fastigheten ska man uppföra hyresrätter.
Publicerad den 22 April 2020

Bostäderna uppförs i det område i Norrtälje som kallas Bolkadalen. Kvarteret Skridskon består av cirka 90 hyreslägenheter fördelat på fyra stycken lamellhus. De planerade bostäderna kommer att vara ett till fyra rum och kök. Gestaltningskonceptet bygger på att använda den sluttande södervända tomten där det kommer, utöver sutterängplan, att vara fyra våningar mot Arstabacken i väster och trappas ner till tre våningar för att möta bebyggelse i öster.

Projektet är i ett tidigt skede och är inne i en planeringsfas, En byggstart planeras till hösten 2020.
– Norrtälje är i stort behov av hyresrätter och vi på Credentia vill vara en aktiv aktör som bidrar till stadsutvecklingen. Vi ser fram emot att sätta spaden i marken och skapa fler bostäder i Norrtälje, säger Ronny Jansson, vd på Credentia.

Bernstrom & Partners var säljarens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige