Image

Cre Active Mjärdevi ettårsjubilerar

Bolag Den 17 september hade mötesplatsen Cre Active Mjärdevi i Linköping varit öppen i ett år. Resultatet har varit långt över förväntan – antalet besökare har varit över 28 000 och antalet event som arrangerats av olika aktörer har varit över 600.
Publicerad den 19 September 2014
Cre Active i Mjärdevi fyller ett år. Bild: Mjärdevi Science Park
Cre Active i Mjärdevi fyller ett år.

Många Demolaprojekt har haft creActive som sin fasta punkt i tillvaron. Fyra nya företag (minst) har sett dagens ljus i och med att man kunnat använda Cre Active som kostnadsfri arbets- och mötesplats medan man utvecklat sin affärsidé.

- Vi är så oerhört glada över allt positivt gensvar, att vi har nått fram till så många och nått så goda resultat trots att Cre Active Mjärdevi är ett helt nytt koncept, säger Christoffer Rosendahl som är Mjärdevi Science Park AB:s ”Cre Aktör”.

Cre Active är en crowdsourcad mötesplats på 750 kreativa kvadratmeter i hjärtat av Mjärdevi Science Park i Linköping. Öppettiderna för drop-in är vardagar mellan 08-16 och man bjuds alltid på bubbelvatten, kaffe, te och Wifi. Här finns också mikrovågsugnar och kylskåp för den som tar med matlåda.

- Med crowdsourcad menar vi att många olika typer av aktörer på olika sätt och tillsammans med varandra bidrar till Cre Active och dess utveckling, säger Christoffer Rosendahl. Aktörerna kan vara offentliga, komma från näringslivet eller vara studenter. Alla kan vara medskapare när en del bidrar med pengar, andra med idéer, en del med tid och kunskaper och ytterligare andra med event eller olika typer av innehåll.

Förutom att vara unik som mötesplats är Cre Active också unikt när det gäller betalmodellen.

- Eftersom vårt mål är att stötta alla goda idéer och aktörer, vare sig de har pengar eller ej, tillämpar vi ”Pay-What-You-Want”. Det innebär att den som gör en bokning av Cre Active inför ett event själv väljer vad denne vill betala. Studenter, nystartade företag och andra med begränsade resurser kan välja att betala noll kronor. De som har mer pengar kan välja att betala mer och vet samtidigt att de därmed stöttar innovation och entreprenörskap.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige