Image

Cowi får uppdrag av Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Just nu pågår utvecklingen av Albano i Stockholm. Cowi har fått i uppdrag av Akademiska Hus, som är byggherre för universitetslokalerna, att ansvara för byggnadskonstruktion och geoteknik för tre av fyra byggnader.
Publicerad den 27 Mars 2017
Campus Albano utvecklas. Bild: BSK Arkitekter/Akademiska Hus
Campus Albano utvecklas.

Målsättningen med campus Albano är att skapa en attraktiv utbildnings- och forskningsmiljö som utgör ett nav i sambandet mellan KTH och Stockholms Universitet. I Albano kommer det totalt att byggas cirka 150 000 kvadratmeter universitets- och högskolelokaler, varav cirka 50 000 kvadratmeter är avsedda för student- och forskarbostäder. Byggnaderna ska integreras i den kringliggande parkmiljön med gröna tak samt stora gröna terrasser.

Cowis uppdrag innefattar komplett systemhandlingsprojektering för byggnadskonstruktioner samt detaljprojektering av grundläggning och källare för tre av byggnaderna. Cowi står även för det geotekniska underlaget till projekteringen av byggnaderna, gator och ledningar.

– Det känns roligt att vara med och bidra till utvecklingen av campus Albano, att omvandla området från ett nedlagt industriområde som det är i dag, till en levande utbildningsmiljö med många gröna ytor, säger Johan Ström, projektledare på Cowi.

– Det är ett mycket intressant projekt och vi är glada över att ha fått förtroendet av Akademiska Hus. Denna typ av komplexa projekt som del i stadsutvecklingen ligger i linje med i vår ambition att kunna erbjuda rätt kompetens för att tillföra värden till projekt, säger Håkan Adelwald, divisionschef Byggnad & Fastighet på Cowi.

Arkitekter för universitetslokalerna är BSK Arkitekter samt Christensen och Co Arkitekter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige