Image

Corem köper mer i Veddesta

Transaktioner Corem köper 19 000 kvadratmeter i Veddesta från Stendörren för 325 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2018

Corem utökar sitt fastighetsbestånd i Region Stockholm genom förvärv av fastigheten Veddesta 2:43 i Järfälla kommun. Fastigheten omfattar drygt 19 100 kvadratmeter uthyrbar area, med blandad användning för kontor, produktion och lager. Objektet är uthyrt till ett flertal hyresgäster, med en genomsnittlig hyresduration om drygt tio år. Totalt årligt hyresvärde är cirka 29 miljoner kronor och initial uthyrningsgrad 91 procent. Säljare är Stendörren.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 325 miljoner kronor, med tillträde 15 november.

– Det känns bra att kunna göra ytterligare ett betydande förvärv i Region Stockholm. Utvecklingen i Veddesta ser spännande ut och som en redan idag etablerad aktör i området skapar vi nu en fantastisk förvaltningsenhet. Med det här förvärvet förvaltar vi närmare 90 000 kvadratmeter lokaler inom en kvadratkilometer i Veddesta, säger Eva Landén, vd för Corem.

– Under vårt ägande har vi aktivt utvecklat denna fastighet och skapat en attraktiv kontors- och industrifastighet och samtidigt tillgodosett hyresgästernas önskemål att växa. Detta innebär sammantaget att vi nu säljer en fastighet med helt andra förutsättningar än tidigare. Vi har fullföljt vår affärsplan och lämnar nu över ägandet till Corem, säger Stendörrens vd Fredrik Brodin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige