Image

Corem köper i Malmö

Transaktioner Corem köper en fastighet i Malmö. Köpeskillingen uppgår till 57 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Oktober 2011

Corem utökar i Malmö genom förvärv av tomträtten till fastigheten Sadelgjorden 1. Fastigheten är belägen i Malmös industriområde, Elisedal, och har en uthyrbar area om cirka 9 400 kvadratmeter samt totalt markareal om cirka 26 000 kvadratmeter. Corems totala uthyrbara area efter förvärvet uppgår till cirka 822 000 kvadratmeter.

Fastigheten är fullt uthyrd till en verksamhet inom Stena Line-koncernen.

Fastigheten förvärvas i bolagsform till en köpeskilling om 57 miljoner kronor.
- Förvärvet är ett starkt komplement till vårt befintliga bestånd i Elisedalsområdet. Fastigheten har bra kassaflöde och det finns även ytterligare expansionsmöjligheter på befintlig tomt. Vi ser Malmö som en stark tillväxtort och planerar att fortsätta växa här, säger Corems vd Rutger Arnhult.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige