Image

Cordea Savills köper för 200 miljoner kronor

Transaktioner Cordea Savills köper en handelsfastighet i Växjö. Säljare är ett danskt konsortium och köpeskillingen uppgår till cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Februari 2011

Växjöfastigheten Plutonen 1 med en uthyrningsbar yta på 13 000 kvadratmeter har sålts av ett danskt konsortium till Cordea Savills European Commercial Fund, till ett underliggande fastighetsvärde av cirka 200 miljoner kronor.

Fastigheten är idag fullt uthyrd till City Gross som har en stark position på Växjömarknaden. Enheten är omsättningsmässigt en av de största inom City Grosskoncernen.

Cordea Savills European Commercial Fund tillträdde fastigheten vid årsskiftet.
– Vi äger sedan år 2008 större delen av handelsområdet I11 i Växjö. Citygross ligger i direkt anslutning till vår fastighet och vi tror att det stärker handelsplatsen att det nu blir en och samma ägare. Vår ambition är att fortsätta utöka vårt innehav av butik- och kontorsfastigheter i Norden under 2011, säger Peter Broström ansvarig för transaktioner på Cordea Savills i Norden.

Cordea Savills har idag cirka 30 miljarder kronor under förvaltning fördelat på 16 fonder i Europa varav fyra av dessa är aktiva på den Nordiska marknaden.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige