Image
Coop vill bygga livsmedelsbutik med en tennishall på taket.
Coop vill bygga livsmedelsbutik med en tennishall på taket. Bild: Coop

Coop Fastigheter bygger butik med tennishall på taket

Bygg/Arkitektur På en obebyggd tomt strax öster om Tumba Centrum, bredvid Willys vill Coop Fastigheter bygga en fastighet med livsmedelsbutik i markplanet och tennishall och exempelvis ett gym på taket.
Publicerad den 28 Augusti 2014

Sammanlagt planerar Coop för 10?000 kvadratmeter. Det blir en modern byggnad med fasad i stål och glas mot Huddingevägen.

Coop vill etablera en stor matbutik på cirka 3 700 kvadratmeter som tillsammans med de övriga verksamheterna får väldigt bra tillgänglighet genom sitt centrala läge i Tumba - buss, tåg, bil, cykel och dessutom gångavstånd för många.

I Botkyrka är många tennishallar i behov av antingen utbyggnad eller upprustning. Tumba Tennisklubb skrev i förra veckan på ett 15-årigt hyresavtal med Coop Fastigheter. I den 4 200 kvadratmeter stora lokalen blir det förutom fyra vanliga tennisbanor också två paddeltennisbanor, bland de första i Sverige. Paddeltennis kan beskrivas som en kombination av tennis och squash. Utöver butik och tennishall kan fastigheten också att innehålla exempelvis ett 1700 kvadratmeter stort gym. Verksamheterna i fastigheten innebär att det kommer att vara folk på platsen större delen av dygnet.

Överskottsvärmen från Coop-butiken ska värma upp både tennishall och gym vilket är bra för miljön men det är också en kostnadseffektiv lösning. Fastigheten ska klassas enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Kommunens tjänstemän har sagt ja till planen och på tisdagen sa även samhällsbyggnadsnämnden ja till att ställa ut detaljplanen. Den väntas ställas ut i höst och vinna laga kraft kring årsskiftet. Öppning är planerad hösten 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige