Constrera flyttar till Frösundavik

Mengus, med Hansi Danroth, hyr ut i Frösundavik. Bild: Mengus
Mengus, med Hansi Danroth, hyr ut i Frösundavik.

Publicerad den 15 April 2019

Skicka till e-post

Uthyrning I juni flyttar den svenska byggentreprenören Constrera AB in i sitt nya kontor på Frösundavik, där de hyr 500 kvadratmeter av Mengus.

Annons Image

– Constrera är en byggentreprenör som erbjuder byggprojekt med slimmad overhead, nytänkande processtyrning och förstklassiga medarbetare. Förutom att vi får ett supermodernt kontor så är det just alla servicefördelarna med Frösundavik vi uppskattar. Här kan även mindre företag ta del av funktioner utanför själva kontoret som normalt enbart större företag har tillgång till, säger Marcus Andersson, vd på Constrera.

Bolaget grundades redan 1969 och med en stabil plattform i historien så är Constrera idag en reformatör i en i övrigt konservativ bransch. Constrera som växer snabbt har idag 30 medarbetare. Constrera är fokuserade på byggprojekt inom samhällsbyggnationer och har lärt sig genom att utföra komplicerade projekt med stora krav på speciallösningar och högsta internationella säkerhetsstandard. Den praktiska erfarenheten kommer från projekt som vårdboenden, skolor, hotell, sjukhus och även specialnischer såsom fabrik för medicintillverkning/ forskningslaboratorier och datahallar.

– Frösundavik passar både för riktigt stora och lite mindre snabbväxande företag. Att Constrera väljer att flytta hit ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt i Frösundavik. Här finns fullutrustat gym med sporthall, restaurang, café, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelparkering inomhus, gemensam husreception, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget kontorsalternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

I Frösundavik sitter sedan tidigare bland andra Ford, Merck, SAS och Schneider. Under det senaste året har, förutom nu Constrera, även flera andra bolag flyttat in - bland annat det amerikanska IT-företaget ServiceNow (1 000 kvm), livsstilsmagasinet Plaza (500 kvm), life science-företagen PharmaRelations (450 kvm) och Accord Healthcare (240 kvm) samt det österrikiska industriteknikföretaget Andritz (520 kvm). Strategin att fylla på med fler dynamiska och expansiva bolag har burit frukt, och den totala uthyrningsarean för de nya företagen uppgår till över 3 200 kvm på kort tid.

Hansi Danroth ser inflyttningarna som ett bevis på att Frösundaviks koncept tilltalar nya hyresgäster.
– Att ha alla funktioner under ett och samma tak gör att företagen kan fokusera på sin kärnverksamhet och få bättre workflow i vardagen. Här finns alla möjligheter för företag och människor att trivas och må bra.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igen

Bostäder Segdragna planer för en nedlagd skola ser ut att äntligen bli av – kan bli närmare 300 nya hyresrätter i spektakulärt läge.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Skiss av det ursprungliga projektet.

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igenJacob Karlsson intervjuas på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Jacob Karlsson – på väg till börsenSöderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen.

Nyfosa och Sagax miljardflyttar till SöderportÅsa Andersson

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänsterSizes bygger för BJC Group i Kolla Parkstad i Kungsbacka.

Sizes får order av BJC i KungsbackaRiksbyggen föreslår ett nytt bolån för unga.

Ungbolån – nytt förslag från Riksbyggen för att hjälpa ungdomarPatrik Emanuelsson.

Heba hämtar ekonomichef från MagnoliaMats Kersten

Ny underkonsultansvarig på ForsenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Arvid Hagberg blir energistrateg på HSB Stockholm.

HSB rekryterar energistrateg+ Plus

Avslöjar: Göteborg hoppar av Mipim+ Plus
Illustrationsbild.

Jernhusen vill se bostäder vid Skansen Lejonet+ Plus

Ahlsén: "Det är ett slag i ansiktet"Tidigare i veckan hade Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Biljana Pehrsson sitt första jurymöte. Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna fick in hela 70 nomineringar.

Årets Unga Fastighetskvinna: Rekordmånga nomineringarNäs Österåker.

Heba rekordköper av MagnoliaPop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som ägare, köper Hasselbacken-fastigheten på Djurgården.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken av PandoxK-Fastigheter genomför två förvärv i Växjö.

K-Fastigheter gör dubbla förvärv i VäxjöJohan Knaust vd för K2A.

K2A upp nästan tio procent i öppningenStrömkarlen 4 i Helsingborg.

Stadsrum köper i HelsingborgThomas Persson blir vd för Magnolias och Alectas JV.

Thomas Persson blir vd för Magnolia- och Alecta-JVAnna Alsborger.

Hemfosa gör finländskt förvärv
Se fler nyheter