Image

Concent: Ingen saklig grund för att säga upp avtalet

Bolag Concent menar att Norrtälje kommun inte har någon saklig grund att säga upp det ingångna markanvisningsavtalet.
Publicerad den 7 November 2016

Den senaste tiden har varit turbulent kring Concent. Flera av bolagets nyckelpersoner har valt att säga upp sig och till följd av detta säger Norrtälje kommun upp ett ingått markanvisningsavtal.

Concent skickade i fredags ut ett pressmeddelande där man skriver:
”Concent har ett markanvisningsavtal med Norrtälje Kommun för delar av Norrtälje Hamn. Bolaget har fått mottagit information om att Norrtälje Kommun avser säga upp avtalet. Bolaget anser inte att det finns saklig grund eller andra förutsättningar för att säga upp markanvisningsavtalet. Bolaget har fullgjort samtliga åtaganden och skyldigheter under avtalet per dagens datum. Concent har ingen annan ambition än att som redan påbörjats, leverera enligt det avtal som tecknats.”

Concent skriver även, gällande den övriga turbulensen:
”Med anledning av att det florerar rykten om Concent så finner vi det lämpligt att kommunicera kring detta.

Concent arbetar för närvarande med den framtida strukturen av bolaget med förhoppning om att kunna presentera denna under Q4 2016. Processen löper enligt plan men inget beslut om struktur är ännu fattat.

Som ett led i förändringen kommer organisationen att ytterligare förfinas så att processer och kvalitet blir än bättre. Några medarbetare i ledningen kommer, som redan kommunicerats, att i samband med detta lämna företaget. Samtliga arbetar under sin uppsägningstid och verksamheten fortlöper oförändrat.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige