Image
Geely Innovation Centre, vy från Lindholmsallén och Pumpgatan.
Geely Innovation Centre, vy från Lindholmsallén och Pumpgatan. Bild: Arkitektbyrån Design

Compass Group öppnar hos Geely på Lindholmen

Uthyrning Compass Group kommer att driva restaurang-, café- och cateringverksamhet på Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg.
Publicerad den 26 Oktober 2019
Annons
Image

Geely Innovation Centre kommer att bli ett öppet campus med multifunktionella byggnader på Lindholmen i Göteborg med en kombination av restauranger, hotell, caféer och butiker, förutom kontor och lokaler för konferenser och evenemang.

– Vi har under flera års tid följt projektet med utvecklingen av Geelys nya innovationscenter och ser med glädje fram emot att få bidra till en miljö som kommer att präglas av mångfald och öppenhet, säger Henrik Strinning, vd för Compass Group Sverige.

– Matupplevelsen vi vill leverera kommer att stärka den känsla Geely eftersträvar beträffande kulturella utbyten i ett kvarter med mer internationell prägel.

Lindholmen i Göteborg är en expansiv innovationshubb för det svenska fordonsklustret. Här byggs Geely Innovation Centre mitt i det historiska varvsområdet vid älven. Innovationscentret blir en del av förvandlingen till ett nytt ingenjörs-Silicon Valley. Detta ställer krav på globala influenser när det kommer till matupplevelsen i området men också stora möjligheter till nytänkande och innovativa lösningar. Restaurang och café kommer att vara öppet för såväl de som kommer att ha innovationscentret som sin arbetsplats som för allmänheten.

– I området möts spetskompetens från hela världen. Vi välkomnar Compass Group som partner gällande restaurang, ett av våra caféer och övriga värdefulla tjänster som kommer att bidra till våra medarbetares trivsel, säger Magnus Koch, Head of Operations för Geely Innovation Centre.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att planera samtliga ytor där restaurang, caféer och kontorsytor ingår. Restaurang- och caféverksamheten hos Geely Innovation Centre på Lindholmen är planerat att öppna under våren 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY