Image

Collector erbjuder fastighetskrediter i Finland

Bolag Collector Bank lanserar nu fastighetskrediter även i Finland, med Lorenz Merk som ansvarig.
Publicerad den 2 Februari 2016

Collector Bank AB utökar sin finska verksamhet genom att bredda sitt kunderbjudande och lanserar fastighetskrediter. Den finska fastighetsmarknaden bedöms ha god tillväxt med attraktiv riskprofil.

Collector Bank erbjuder sedan 2013, främst i Sverige, fastighetskrediter till fastighetsbolag med säkerheter i de underliggande fastigheterna. Krediterna är ofta vad som benämns juniorlån, det vill säga med prioritet efter seniorlån från storbank, men alltid med betryggande inomläge och egen kapitalinsats från kund. I samband med den framgångsrika utvecklingen affärsområdet haft under de senaste åren har enstaka transaktioner genomförts även i Norge och Finland.

Kreditgivning i fastighetsaffärer kräver god lokal kännedom för att korrekt bedöma risker och möjligheter i potentiella affärer. För att skapa möjligheter till ytterligare tillväxt på den finska marknaden kontrakterar Collector Lorenz Merk som ansvarig för Collector Fastighetskrediter Finland. Lorenz Merk har lång internationell erfarenhet av fastighetsförvaltning, finansieringsfrågor och bedömning av affärer. Han verkar från Collector Banks kontor i Helsingfors.

- Tillsammans med vår goda utveckling av fastighetskrediter i Sverige innebär det en förstärkning av vår nordiska affär, säger Stefan Alexandersson, vd för Collector.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige