Image
Jakob Pettersson.
Jakob Pettersson. Bild: Coeli

Coeli köper i Tyresö

Transaktioner Coeli Fastighet II AB har ingått avtal om förvärv av fastigheten Tennet 4 i Tyresö till ett underliggande fastighetsvärde om 44 miljoner kronor. Fastigheten tillträds omgående.
Publicerad den 1 Oktober 2020

Coeli kommer under innehavstiden förädla fastigheten. Fastigheten är belägen i Bollmora Industriområde i Tyresö, endast några minuter från Tyresö Centrum. Området är utpekat att på sikt omvandlas från industri till bostäder. Investeringen är således i linje med bolagets investeringsstrategi.

Fastigheten har en uthyrbar area om 2 966 kvadratmeter och en tomtareal om 6 547 kvadratmeter. Fastigheten har hyresintäkter om cirka 2,5 miljoner kronor och Coeli Fastighet II har efter förvärvet sammanlagda hyresintäkter om cirka 19 miljoner kronor per år. De största hyresgästerna är Actic, Röstkonsulten, Swea Auto, DAMU och NOA Aluminium som tillsammans hyr cirka 85 procent av fastigheten.

– Vi är glada att kommunicera det sjunde förvärvet i Coeli Fastighet II. Fastigheten ligger i Bollmora Industriområde som på sikt ska omvandlas till trevliga bostadskvarter. Vi ser fram emot att arbeta med Tyresö kommun och bidra till utvecklingen av området. Vi har flera andra spännande investeringar i vår pipeline och hoppas kunna kommunicera fler affärer till bolaget inom kort, säger Jakob Pettersson, ansvarig portföljförvaltare för Coeli Fastighet II AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige