Image

Claesson segrade på stormig stämma

BOLAG Johan Claesson vann striden om Scribona på gårdagens extrainsatta bolagsstämma. David Marcus lämnade styrelsen i protest innan stämman inleddes.
Publicerad den 22 Augusti 2008

Till ny ordförande valdes advokaten Björn Edgren, tidigare styrelseledamot. CA Fastigheters vd Johan Damne valdes in som ny ordinarie ledamot.

Förutom David Marcus lämnare också Henry Guy och Mark Keough styrelsen.

Marcus talade på stämman i egenskap av aktieägare eftersom han hade lämnat ordförandeposten i protest.

- Tillgångarna i Scribona är värda mer än 7 kronor per aktie, sa han, enligt Dagens Industri.

Enligt hans beräkning skulle bolagets tillgångar ge aktieägarna mellan 7,17 kronor och 7,68 kronor vid en likvidation, vilket var vad han föreslog.

Stämman röstade ner Marcus förslag och gick på CA Fastigheters styrelseordförande Johan Claessons förslag om att ombilda bolaget till ett fastighetsbolag med inriktning på Östeuropa.

Marcus ifrågasatte den nya styrelsens oberoende av CA Fastigheter. Enligt Marcus har inte den nya styrelsen två ledamöter som är oberoende från storägaren CA Fastigheter, som OMX regelverk föreskriver, skriver DI.

Claessons partner Peter Gyllenhammar drev igenom kravet på en granskning av den tidigare styrelsens agerande, vilket Marcus också naturligtvis var kritisk mot.

- Jag tror att styrelsen arbetade för god avkastning för aktieägarna. Du ber aktieägarna att betala för den här undersökning. Jag vill att undersökningen ska granska om det fanns behov för en undersökning. Om det inte finns det vill jag att du själv bekostar den, sa Marcus i riktning mot Gyllenhammar, som kontrade:

- Det finns alla skäl i världen att gå till botten med det här. Jag gör det inte för att jävlas med aktieägarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige