Image

Citycon utvecklar Tumba centrum

Bygg/Arkitektur Citycon genomför en förnyelse av Tumba centrum och investerar 115 miljoner i utvecklingen som även omfattar upprustning av 80 studentbostäder.
Publicerad den 13 September 2016
Tumba centrum moderniseras. Bild: Citycon
Tumba centrum moderniseras.

Köpcentrumet ligger i direkt anslutning till en stor knutpunkt för kollektivtrafik med lokalbussar och pendeltåg.

– Tumba centrum kommer att upplevas som helt nytt. Föregångare är prisbelönta Liljeholmstorget Galleria. Bredare gångstråk och nya butiksfronter ska ge besökarna bättre överblick. Golv, innertak och rullband byts ut och flera butiker får en ny placering i renoverade lokaler, säger Mattias Bernunger, projektutvecklingschef på Citycon.

Under sommaren öppnade Apoteket Hjärtat, Life, Tumba Sko & Nyckelservice och Blomstercity i renoverade och större lokaler. Smycka flyttade under sommaren till nytt läge och renoverad lokal. Under hösten kommer Synsam att öppna i renoverad lokal och konditoriet Spaaks kommer att flytta till en större lokal med 90 sittplatser.

– Projektet möjliggör två nya hissar till parkeringsgaraget. Vi har även satsat på tydligare skyltning och ny, förbättrad belysning. Alltsammans ökar trivseln och gör det enklare och bekvämare för alla kunder som kommer till centrumet för sin vardagsshopping, säger Magnus Bergman, regionchef på Citycon.

Förnyelsen planeras vara klar under våren 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige