Image

Citycon satsar dryg miljard i Mölndals Galleria

Transaktioner NCC inleder ett samarbete med finska fastighetsbolaget Citycon för den fortsatta utvecklingen och uthyrningen av Mölndals Galleria. Citycons avsikt är att köpa projektet när det är färdigt. Investeringen uppgår till 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 9 September 2014
Citycon går in i NCC:s Mölndals Galleria och avser att köpa projektet vid färdigställande. Bild: NCC
Citycon går in i NCC:s Mölndals Galleria och avser att köpa projektet vid färdigställande.

NCC har påbörjat utvecklingen av Mölndals nya innerstad med SCA:s kontor som är under produktion och planerar nu genom det nya samarbetet att genomföra nästa steg - Mölndals Galleria.

NCC bildar tillsammans med Citycon ett gemensamt projektbolag för den fortsatta utvecklingen och uthyrningen av Mölndals Galleria. Gallerian kommer att bestå av cirka 70 butiker på drygt 32 000 kvadratmeter. Målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för både invånare och besökare.

– Vi ser en långsiktig och stark konstellation där Citycons kompetens inom konceptutveckling och kontakter med handelsaktörerna tillsammans med NCC:s projektutvecklingskompetens bildar ett starkt lag, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef NCC Property Development Sverige.

Projektbolaget ägs till lika delar av bägge parter och NCC kommer fortsatt att ansvara för projektutvecklingen och byggnationen. Planerad byggstart av Mölndals Galleria beräknas under 2015. Gallerian är placerad i norra delen av centrala Mölndal och utöver handel och kontor kommer även ett större antal bostäder att byggas.

Catella har varit NCC:s rådgivare i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige