Image

Citycon säljer handelsfastighet i Floda

Transaktioner Citycon säljer en fastighet i Floda utanför Göteborg. Köpeskillingen uppgår till drygt 84 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Januari 2012
Johan Elfstadius. Bild: Citycon. Bild: Citycon
Johan Elfstadius. Bild: Citycon.

Köpare är Floda Torg Fastighets AB. Bakom bolaget står Jonas Brandström och Christer Harling. Mikael Jedenberg är vd.

Fastighetens uthyrningsbara yta uppgår till cirka 11 200 kvadratmeter.

- Försäljningen av Floda kan ses som en del av en större översyn av vår fastighetsportfölj där vi nu fokuserar kapital mot vår kärnverksamhet i ägande av köpcentrum. Vi sålde i början av december även handelscentrumet Landvetter i Härryda och fastigheten Lansen i Järfälla av samma anledning. Vår målsättning är att framåt fokusera på förvärv av just köpcentrum, säger Johan Elfstadius, vd för Citycon i Sverige.

Citycon gör en vinst på försäljningen med drygt 20 miljoner kronor.

Catella var rådgivare till Citycon i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige