Image
Stureplan.
Stureplan. Bild: Consid.

Cinder Invest blir delägare i Stureplansgruppen

Bolag Cinder Invest och Stureplansgruppen meddelar att de har ingått ett avtal där Cinder Invest genom en riktad nyemission blivit minoritetsägare i Stureplansgruppen. Cinder Invest kommer äga 20 procent.
Publicerad den 18 Mars 2021

Besöksnäringen i Sverige har drabbats extremt hårt av pandemins följdverkningar. Omsättningen för Stureplansgruppen mer än halverades under år 2020. Med investeringen från Cinder Invest stärks Stureplansgruppens resurser att skapa gästuppleveser i världsklass. Stureplansgruppen har en bred portfölj av väletablerade varumärken och befinner sig i en mycket stark position att växla upp och agera när restriktionerna släpps. Med kapital och kompetens från Cinder Invest får Stureplansgruppen förutsättningarna att utveckla sitt starka kunderbjudande och sin marknadsposition.
– Cinder Invests investering i Stureplansgruppen är ett fantastiskt betyg för vår koncern och alla våra medarbetare. Trots kraftfulla restriktioner och begränsningar i våra möjligheter att bedriva verksamhet, har vi under 2020 lyckats refinansiera verksamheten. Med Cinder som nya partners säkrar vi nu även möjligheten att utveckla befintliga verksamheter och fortsatt satsa på våra medarbetare samtidigt som vi kan ta vara på nya möjligheter och fortsätta vara det expansiva företag vi önskar vara. När restriktionerna hävs är vi redo att skala upp, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen.
– Vi är mycket imponerade av hur Stureplansgruppen utvecklats till en ledande aktör inom besöksnäringen i Sverige samt det goda rykte företaget har hos olika samarbetspartners, säger Ola Romney, Investment Director på Cinder Invest.
– Vi har stort förtroende för Stureplansgruppen och tror på besöksnäringens framtid. Cinder Invest tillhandahåller kapital till välskötta och långsiktigt livskraftiga bolag som påverkats negativt av covid-19 och söker en marknadsmässig avkastning för den investeringsrisken, säger Jan Amethier, vd på Cinder Invest.

Efter köpet är Stureplansgruppens ägare:
# Baldakinen Holding 72 procent (Vimal Kovac, Petter Stordalen)
# Cinder Invest 20 procent
# Holmström Equities 8 procent

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige