Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus köper mer i Finland

Transaktioner Cibus fortsätter att investera och växa fastighetsinnehavet genom att förvärva en portfölj innehållande fem fastigheter i Uleåborgsregionen för 14,5 miljoner euro. Fastigheterna är fullt uthyrda med S-gruppen som ankarhyresgäst, genomsnittlig kvarvarande hyrestid är 13 år och den uthyrbara ytan uppgår till 7 135 kvadratmeter. Tillträdet beräknas till den 1 juli.
Publicerad den 29 Juni 2020

Bolagets vd Sverker Källgården, kommenterar:

– I och med det här förvärvet har vi hittills i år köpt fastigheter i Finland för drygt 70 miljoner euro vilket är klart över vår målsättning att växa med cirka 50 miljoner euro per år. Till det skall adderas förvärvet av Coop-portföljen för cirka 180 miljoner euro, vårt första förvärv i Sverige. Det är ett styrkebesked av Cibus att vi kan fortsätta växa under dessa speciella tider vi befinner oss i. Vi är fullt refinansierade och har en stabil kassa vilket gör att vi ser fram emot hösten och vilka möjligheter som kan dyka upp då.

I och med dessa förvärv estimerar bolaget att det totala driftnettot på årsbasis i intjäningsförmågan per den 1 juli 2020 kommer att vara 64,9 miljoner euro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige