Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus köper i Finland – planerar fler förvärv

Transaktioner Cibus har tecknat avtal om förvärv av en nybyggd fastighet i Kalajoki för 12,4 miljoner euro. Fastigheten beräknas tillträdas i december då samtliga förutsättningar för transaktionen fullföljts inklusive en överklagandeperiod inom kommunen. Utöver den genomförda transaktionen har Cibus en stark pipeline av potentiella förvärv uppgående till omkring 120 miljoner euro, varav merparten hänför sig till ett potentiellt förvärv i Finland.
Publicerad den 26 November 2020

Fastigheten som förvärvas ligger i Kalajoki, i Björneborgsregionen, och byggdes 2018 och är en av flera pågående förvärvsprocesser. Den uthyrningsbara arean är 9 400 kvadratmeter och fastigheten är fullt uthyrd med HalpaHalli och Tokmanni som ankarhyresgäster. Genomsnittlig återstående hyrestid är åtta år.

Cibus ser ett positivt marknadsläge och har, utöver den här affären, en stark pipeline av olika potentiella förvärv i bolagets båda huvudmarknader uppgående till omkring 120 MEUR, varav de flesta enskilda förvärv är av mindre karaktär men merparten hänför sig till ett potentiellt förvärv i Finland.

– Vi har en stark finansiell ställning och en utmärkt pipeline gällande förvärvsmöjligheter, den här transaktionen är en av flera förvärvsprocesser som pågår, säger Sverker Källgården, vd för Cibus.

Utöver förvärvet av fastigheten i Kalajoki har inget bindande avtal ingåtts avseende transaktionerna i dagsläget och det finns inga garantier för att så kommer att ske. Cibus utvärderar lämpliga finansieringsmöjligheter, med hänsyn bland annat till målsättningen att behålla LTV under 65 procent i enlighet med bolagets finanspolicy.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY