Image
Grete Aspelund.
Grete Aspelund. Bild: Pixel & Co

Chefsbyte i affärsområde NCC Industry

Bolag Grete Aspelund blir ny affärsområdeschef för NCC Industry. Hon är idag chef för Sweco i Norge och kommer att tillträda sin nya roll senast den 1 november 2022. Ylva Lagesson som varit affärsområdeschef sedan november 2020 har valt att återgå till att arbeta närmare verksamheten som chef för division Asfalt. Hon kvarstår som affärsområdeschef tills Grete Aspelund tillträder.
Publicerad den 11 Maj 2022

– Jag är glad över att välkomna Grete Aspelund till NCC. Hon är en erkänt god och uppskattad ledare som levererat starka kommersiella resultat i sina tidigare roller. Vår industriverksamhet är en bra men komplex affär som har stora förutsättningar för god utveckling framöver, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för NCC och fortsätter:
– Ylva Lagesson har inlett ett nödvändigt förändringsarbete i affärsområdet sedan 2020. Utvecklingen behöver fortsätta och Ylva har konstaterat att hon föredrar det konkreta arbetet nära verksamheten och att åstadkomma tydlig förändring där. Jag ser det som en stor styrka för NCC som företag att ha chefer som kan växla roll och göra insatser där det behövs som bäst, säger Tomas Carlsson.

Grete Aspelund är sedan 2016 chef för Sweco i Norge. Hon är baserad i Oslo och har tidigare varit bland annat vd för Nemko AS, ett bolag inom testning, inspektion och certifiering och för Ramböll Management Norway.

Affärsområde Industry är ett av NCC:s fem affärsområden. Affärsområdet utvecklar, producerar och säljer hållbara stenmaterial- och asfaltsprodukter till bygg- och infrastrukturprojekt i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Affärsområdet omsatte 2021 cirka 10,8 miljarder SEK och hade cirka 2 800 anställda.
– Jag ser fram emot att lära känna hela den nordiska verksamheten och marknaden. Området är bekant efter många år i teknikkonsultföretag även om det är en ny bransch där jag har mycket att lära. Jag vet att verksamheten har stor kompetens och en ledande hållbarhetsprofil och ser fram emot att bidra till fortsatt utveckling, säger Grete Aspelund.

– Att arbeta projektbaserat och verksamhetsnära är det jag brinner för och trivs med. Nu ska jag fortsätta med det förändringsarbete vi har startat för att få asfaltsverksamheten ännu starkare, säger Ylva Lagesson.

Ylva Lagesson kvarstår som affärsområdeschef till Grete Aspelund tillträder, vilket blir senast den 1 november 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige