Image

Château: Jag är inte förvånad

Transaktioner I torsdags hade Sveafastigheter med åtta fastigheter till ett värde om en bit över 100 miljoner kronor till försäljning på Catellas auktion. Av dem såldes bara två till ett värde om cirka tio miljoner kronor.
Publicerad den 26 Oktober 2012
Simon de Château. Foto: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Simon de Château. Foto: David Schmidt.

Sveafastigheters vd Simon de Château säger att han inte är förvånad över den klena utdelningen på startdagen av auktionen.
- Nej, jag är inte jätteöverraskad i alla fall. Marknaden har försvagats rätt mycket sedan i våras då vi tog beslut om att vara med i auktionen, säger han.
Han menar att det blivit tuffare med finansiering även för mindre objekt och aktörer.
- Tidigare kunde du få 75 procent i din lokala bank för affärer på runt 100 miljoner, i dag är man nere på 50-60 procent även för de affärerna, säger Simon de Château.
Han har dock ingen panik över att så många av deras fastigheter inte såldes.
- Vi lider inte av att fortsätta äga de här fastigheterna på något sätt, de har goda kassaflöden. Jag är glad över att vi lyckades sälja två små fastigheter som inte passade in i vår portfölj. De andra ligger bra i vår fond som vi fortfarande har en lång livslängd på. Men det är klart att vi funderar på att göra en paketaffär med dem så småningom, säger han.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige