Image

Cernera köper mark – planerar 120 bostäder

Transaktioner Cernera utökar sitt bestånd med förvärv av 10 600 kvadratmeter mark på Bergsäter i Borås. Den föreslagna detaljplanen innehåller en byggrätt om cirka 12 000 kvadratmeter.
Publicerad den 29 November 2018

I Cerneras planer för området ingår cirka 120 bostäder och en förskola.

– Vi ser området som mycket attraktivt för olika målgrupper, inte minst på grund av det centrala läget nära andra bostadsområden, skolor, handel och service. Här finns många möjligheter, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Cerneras mål är att skapa en varierad miljö som fyller många behov och som innebär en positiv utveckling av Bergsäter och Borås.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tankade insidern aktier i Diös

Bolag Styrelseledamoten Ragnhild Backman har fyllt på med fler aktier i Diös. Fastighetssverige når henne på telefon när hon befinner sig på Åre Business Forum. Här är bakgrunden till investeringsbeslutet och därför är Diös ett bättre val än de andra fastighetsföretagen: "Finns mycket spännande".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY